toate categoriile

industria de știri

Esti aici : Acasă> Noutăți > industria de știri

Electricitatea, energie nouă, poate pește și laba ursului au ambele

Ora: 2016-01-22 Accesări: 4

Până în 2035, amploarea pieței de energie din China o va depăși pe cea a Statelor Unite și a Europei combinate, iar dimensiunea pieței de gaze naturale va fi similară cu cea a Statelor Unite, ceea ce va forța guvernul chinez să accelereze dezvoltarea de noi surse de energie.

În urmă cu câteva zile, compania globală de cercetare și analiză a pieței IHS a lansat un raport de cercetare care spunea că până în 2035, dimensiunea pieței de energie electrică a Chinei o va depăși pe cea a Statelor Unite și a Europei la un loc, iar dimensiunea pieței de gaze naturale va fi similară. față de cea a pieței americane, care obligă și guvernul chinez să accelereze dezvoltarea de noi energii. În ceea ce privește prețurile și costurile ridicate așteptate la energie, IHS consideră că China poate dezvolta resurse de energie curată fără a crește prețurile la energie.

Noua dezvoltare a energiei este iminentă

În ultimii 10 ani, economia Chinei s-a dezvoltat puternic, iar rata de creștere a depășit-o cu mult pe cea a altor țări. Construcția infrastructurii sale energetice a înregistrat, de asemenea, o dezvoltare bună, care s-a triplat în aceeași perioadă. Creșterea a venit în principal din generarea de energie pe bază de cărbune. Cu toate acestea, pe măsură ce cererea continuă să crească, problemele actuale de mediu și problemele de poluare a aerului urban au devenit iminente, forțând guvernul să ia în considerare adoptarea de surse de energie mai curate.

IHS a finalizat recent un studiu privind tendințele viitoare de dezvoltare a piețelor de gaze naturale și electricitate din provinciile Chinei. Raportul de cercetare este intitulat „Solving the Tangram” (traducere chineză „Solving the Tangram”, care explorează oferta de energie, cererea, costul și modul în care prețurile vor afecta politicile și dezvoltarea viitoare a industriei energetice a Chinei.

Potrivit raportului, sarcina de energie electrică a Chinei a crescut semnificativ în ultimii 10 ani, adăugând 80 GW de capacitate instalată în fiecare an, iar noua capacitate instalată la fiecare patru ani este echivalentă cu capacitatea instalată actuală a Japoniei, al treilea consumator de energie din lume. . Întrucât generarea de energie pe bază de cărbune reprezintă marea majoritate a capacității nou instalate, emisiile de gaze de eșapament ale centralelor electrice au cauzat o deteriorare gravă a calității aerului în multe părți ale Chinei, împreună cu creșterea substanțială a încărcăturii de electricitate, iar plângerile publice au fost rezolvate.

Schimbările sunt încă în curs. IHS prezice că ajustările structurale din mediul economic și îmbunătățirea eficienței energetice vor încetini creșterea viitoare a cererii de energie electrică. IHS utilizează metodologii de analiză a scenariilor pentru a prezice piețele provinciilor și orașelor din China în trei scenarii. În scenariul creșterii economice susținute, rata medie anuală de creștere a cererii de energie a Chinei din 2012 până în 2035 va fi de 4.1%, ceea ce este doar media ultimilor 10 ani. 1/3 din rata de creștere. Dar privind lumea, această creștere este încă foarte puternică, deoarece baza cererii este în continuă creștere. Până în 2026, cererea de energie electrică a Chinei se va dubla față de 2012, iar sarcina totală de electricitate va depăși suma Statelor Unite și Europei până în 2035.

IHS consideră că acest lucru înseamnă că China trebuie să continue să investească în construcția de noi infrastructuri de alimentare cu energie, dezvoltând în același timp tehnologii diversificate de energie curată, cum ar fi generarea de gaz, eolian și solar. Deși costul acestor noi tehnologii este mai mare decât cel al centralelor pe cărbune, conștientizarea din ce în ce mai mare a protecției mediului în întreaga societate va promova creșterea rapidă a acestor tehnologii curate, în special în provinciile și orașele de coastă cu venituri mari. Luați ca exemplu gazele naturale. Datorită costului ridicat al producției de energie pe bază de gaz și a penuriei de surse de gaz, acesta reprezintă în prezent doar 2% din producția de energie a Chinei. Cu toate acestea, capacitatea instalată a noilor unități pe gaz va rămâne la o viteză mare. În prezent, numărul de unități pe gaz aflate în construcție și planificare în țară a depășit 30 de milioane de kilowați, ceea ce este echivalent cu cel al Statelor Unite. Până în 2035, consumul de gaze naturale în generarea de energie este de așteptat să crească de zece ori.

Puteți avea atât labe de pește, cât și de urs

Mulți oameni sunt așadar îngrijorați de faptul că creșterea proporției acestor surse de energie cu costuri ridicate în sistemul de energie poate duce la o creștere a costului de producere a energiei, punând astfel presiune asupra prețului energiei electrice să crească brusc. Cu toate acestea, cercetarea IHS „Unlocking Tangram” arată că pătrunderea continuă a acestor noi energie și tehnologii nu va crește costul mediu de generare a energiei din China. „Creșterea costurilor cu combustibilul, creșterea dependenței de importurile de energie și nemulțumirea tot mai mare a oamenilor față de calitatea mediului sunt toate problemele pe care guvernul trebuie să le abordeze. Dar pentru investitori, este mai important să înțeleagă că China nu ar trebui privită ca o piață unică a energiei.” a spus Zhou Xizhou, șeful și șeful IHS China Energy Research.

Multe provincii din China sunt echivalente cu o singură țară din Uniunea Europeană sau cu un stat din Statele Unite în ceea ce privește populația, scara economică și scara sistemului energetic. De exemplu, capacitatea instalată de generare a energiei electrice a provinciei Guangxi este aproape egală cu capacitatea instalată a Țărilor de Jos; consumul de cărbune al provinciei de coastă Jiangsu este aproape egal cu cererea de cărbune din Canada. Există, de asemenea, decalaje uriașe în ceea ce privește sursele de combustibil și prețurile între provincii. De exemplu, prețul actual de vânzare cu amănuntul al gazelor naturale în Ningxia, o provincie de nord-vest, este aproape jumătate din cel al Beijingului.

Zhou Xizhou consideră: „Piața de energie între provinciile chineze va fi diferențiată și mai mult, reflectând diferențele în dotarea cu resurse, locațiile geografice și etapele de dezvoltare economică”.

Zhou Xizhou a spus: „China caută o cale de dezvoltare a energiei pentru a reduce dependența sistemului energetic de cărbune și pentru a utiliza mai mult tehnologiile de energie curată, pentru a stabili o piață uriașă a gazelor naturale pentru a asigura o aprovizionare suficientă cu energie și, de asemenea, să spere să mențină prețurile la energie. Să nu crească brusc pentru a promova o creștere economică susținută. „Cercetarea noastră arată că dezvoltarea continuă a resurselor ieftine, cum ar fi energia hidroelectrică, va compensa presiunea creșterii costurilor cauzată de tehnologiile de generare a energiei cu costuri ridicate, cum ar fi gazul natural și energia solară. Prin urmare, căutarea unui aer curat nu va duce la creșterea prețurilor la energie electrică. Pentru China, peștele și labele de urs pot avea și ambele. „, a spus Zhou Xizhou.